Login

Font Size

Profile

Menu Style

Cpanel

JKJR Perlis

LAWATAN TURUN PADANG TKP JKJR MALAYSIA

27 November 2017, JKJR Negeri Perlis berbesar hati menerima kunjungan hormat YBhg. Datuk Roslan bin Eusoff, Timbalan Ketua Pengarah JKJR Malaysia
sempena Lawatan Turun Padang TKP JKJR Malaysia Ke JKJR Negeri Perlis pada 27 November 2017(Isnin) bertempat di Bilik Mesyuarat, JKJR Negeri Perlis.
YBhg. Datuk Roslan bin Eusoff memperingatkan JKJR Negeri Perlis supaya jangan penat beradvokasi dan sentiasa bercakap dengan masyarakat tentang keselamatan jalan raya.

ltptkp1ltptkp2

CERAMAH KESELAMATAN JALAN RAYA PADA 14 NOVEMBER 2017

KANGAR -  14 November 2017 (Selasa), JKJR Negeri Perlis telah menyampaikan ceramah keselamatan jalan raya bertempat di SMK Syeed Hassan, Perlis.
Ceramah telah disampaikan kepada pelajar-pelajar pendidikan khas dan pelajar tingkatan satu dengan anggaran kedatangan pelajar seramai 150 orang .
Diantara pengisian program adalah seperti berikut:-

  • Khidmat Nasihat KJR
  • Ceramah KJR
  • Kuiz Silang Kata KJR
  • Cara Pemakaian Topi keledar yang betul dan di luluskan oleh SIRIM
kuiz smk syed hassantopi smk syeed hassan
ceramah smk syed hassan
Selain itu juga JKJR Negeri Perlis membuat pemantauan tentang Kelab Keselamatan Jalan Raya sekolah. SMK Syed Hassan telah di pilih sebagai pemenang tempat ke tiga dalam pertandingan Kelab KJR Paling Aktif Sekolah Menengah Peringkat Negeri Perlis Bagi Tahun 2016 dengan membawa pulang wang tunai sebanyak RM200.00 beserta dengan Sijil Penghargaan. Dalam waktu yang sama pemantauan PKJR sekolah juga telah dijalankan.

pkjr kkjr syed hassan

PAMERAN KJR PADA 11 NOVEMBER 2017

JKJR Negeri Perlis telah menjayakan pameran keselamatan jalan raya bertempat di SK LKTP Chuping pada 11 November 2017 (Sabtu).

kuiz sk lktp chupingpameran sk lktp chupingtopi sk lktp chuping

PAMERAN KJR DI SK JEJAWI PADA 11 NOVEMBER 2017

11 NOVEMBER 2017 (Sabtu) - JKJR Negeri Perlis telah menjayakan pameran keselamatan jalan raya di SK Jejawi, Arau, Perlis.kuiz sk jejawipameran sk jejawitopi sk jejawi

Sub-Kategori

Topik Terhangat

Hubungi Kami

QRCode

JABATAN KESELAMATAN JALAN RAYA MALAYSIA
Aras 3, Galeria PJH, Jalan P4W, Persiaran Perdana,
Presint 4, 62100 WP, PUTRAJAYA
T +60 3 8323 8000
F +60 3 8888 8806
Emel pro[at]jkjr[dot]gov[dot]my